maandag 23 mei 2011

Sunda Kelapa Touristic Tour

Vorige week maandag waren we naar het noorden getrokken. Volgens de toeristische boeken was er een lokale gids die ons kon rondleiden in het noorden, maar we moesten hem nog te vinden krijgen natuurlijk...


Uitzicht vanuit de toren die de Nederlanders er in de tijd nog hebben neer gezet. Het is een soort Pisa-wanna be, want de toren staat ongeveer 2,3° scheef. Geeft een mooi zicht over het noorden van Jakarta.




En na lang zoeken; de gids gevonden! Great succes!


We startten de rondleiding in de haven.


Ongeloofelijk hoe ze de schepen hier uitladen, het duurt gemiddeld 5 dagen, alles wordt met de hand gedaan, stuk per stuk.


En enorm volgeladen boten


Dan was het aan ons om ons evenwicht te testen om aan boord van een van de boten te geraken!




Captain Jonas! :p
Enorm basis waarop ze hier varen, enkel een timer, een kompas een een klok, daar geraken ze hier overal mee! Een GPS is iets om van te dromen hier...


Zoals je ziet zijn de Indonesiërs niet de grootsten ;-)



Na de grote boten gezien te hebben, was het nu aan ons om 1 met het water te worden! Met zijn allen gezellig in het bootje, deed een beetje denken aan een waterattractie in een pretpark










Zo jammer dat Jakarta enorm vuil is...



En de leefomstandigheden zijn een beetje anders dan in België zoals je ziet...












Achteraf gingen we naar de toeristische kant, waar je een dijk hebt, een een strand, maar het water is gewoon te vuil om er in te zwemmen, jammer!


En we waren net optijd voor zonsondergang!




Het was weer een bewogen dag, de camera deed weer overuren, maar zo komen we toch weer meer en meer te weten over het leven in Jakarta! :-)

3 opmerkingen:

  1. knappe uitstap, en inderdaad, de mensen die het minst hebben, hebben ook het minste zorgen. Zij zijn meer tevreden dan diegenen die geld hebben, want die willen steeds meer en die weten wat ze allemaal (nog) niet kunnen kopen...
    Kijk naar de filmen: De stand van de zon, De stand van de maan en nu nieuw: De stand van de sterren, van Leonard Retel Helmrich, over de evolutie in Indonesie (documentaires)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Zeun
    reserveer die gids alvast voor ons voor de maand juli!
    Prachtige foto's, man ...
    Vodder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is wel tof om de fotootjes met commentaren tot hier te krijgen. Ben je weer een beetje minder ver weg zo. En zo lang we horen dat het goed met je gaat, zijn we ook zeer tevreden, hé.
    De laatste test afgerond, hip hoi! Nu nog de papierkes in orde en de vlieger op. Weer op een ander soort avontuur... Succes!
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen